Tuinmeubelen

Verrassend combineren met tuinbanken en tafel

Natuurlijk staat een tuinbank altijd erg mooi, maar het is toch vaak een heel gedoe als je wat spullen kwijt wilt. Leg je ze naast je neer met als gevolg dat je niet meer languit kunt zitten? Zet je jouw spullen op de grond? Speel je liever voor acrobaat en probeer je alles wat je niet gebruikt op jouw schoot te houden? Wij vinden deze opties niet ideaal. Daarom bedachten we een aantal mooie combinaties van tuinbanken en tafel. Ook leggen we je uit hoe je het beste zelf de leukste combinaties kunt maken uit ons assortiment.

tuinbanken  kiezen

tuinbanken kiezen

Tuinbanken en tafel kiezen als tuinbankenset

Voor degenen die snel hun keuze willen maken hebben we een rubriek met tuinbankensets gemaakt. Het is jammer dat we daar niet te veel aanbiedingen kunnen laten zien, dus bedachten we een andere manier. Als je niet kunt slagen voor een tuinbankenset kun je uiteraard zelf combineren. We leggen je uit hoe je in 3 stappen de mooiste combinaties kan maken.

Tuinbanken en tafel combineren in drie stappen

In drie stappen gaan we jou op weg helpen naar de ideale combinatie uit ons assortiment van tuinbanken en tafels. We beginnen met de tuinbank.

Stap 1: de juiste tuinbanken uitzoeken

Als eerste raden we je aan om de juiste tuinbanken te kiezen. De voor de hand liggende reden is dat deze het meeste zicht zullen ontnemen. Het is dus vooral belangrijk dat de tuinbanken aan jouw wensen voldoen. Als je onze site bezoekt en de categorie ‘tuinbanken‘ kiest zie je direct een mooi overzicht van ons aanbod. Wij stellen voor dat je zoekt op materiaal of merk. Al eerder legden we uit op welke factoren je kunt letten als je een tuinbank wilt uitzoeken. Als je een aantal alternatieven hebt waaruit je zou willen kiezen is het tijd voor stap twee.

Stap 2: de juiste tuintafel uitzoeken

Inmiddels heb je in jouw hoofd van welk materiaal jouw nieuwe tuinbanken gemaakt moeten zijn. Misschien weet je zelfs al aan welk merk je straks jouw zitvlak en dat van jouw gasten toevertrouwt. Nu je dit weet kun je op zoek naar de bijpassende tafel. Het verstandigste is om een tweede venster te openen en de site opnieuw te bezoeken, maar dan de optie ’tuintafels’ te kiezen. Je kunt dan rechts het merk van de tuinbanken van jouw keuze selecteren en je ziet direct welke tafels zij erbij kunnen leveren. Een andere optie is om het materiaal te selecteren. Wanneer je dit gedaan hebt kun je op weg naar de juiste tafel. Welk tafelblad heb je in gedachten? Wellicht helpt dit artikel over het juiste tafelblad jou op weg. Nu is het alleen nog van belang om het formaat van jouw tafel te bepalen. Lengte en breedte zijn natuurlijk afhankelijk van de lengte en breedte van de bank en de beschikbare ruimte. Dit kun je het beste zelf inschatten. Een laatste vraag is hoe hoog de tafel mag zijn.

De juiste hoogte van de tuintafel

Om goed in te kunnen schatten wat de juiste hoogte van jouw tafelblad moet zijn is het belangrijk om goed na te denken wat jouw wensen zijn. Als we beginnen bij het begin en we kiezen voor een eet- of werktafel dan is 76-79 cm de ideale hoogte voor de gemiddelde Nederlander. Bovengemiddelde Nederlanders kunnen zelfs één of twee centimeter hoger kiezen. Het nadeel is dat je dan wel een obstakel hebt als je op de bank ligt en iets wilt pakken of neerzetten. Als dineren aan jouw tafel niet de eerste prioriteit is kun je beter een tafel kiezen die even hoog is als de zitting van jouw tuinbanken.

Stap 3: combineren, passen en meten

Je hebt als het goed is nu een aantal mogelijke combinaties geselecteerd. Door de vensters zo te verkleinen dat ze naast elkaar op jouw scherm staan kun je op zoek naar de combinatie die jou het meeste aanspreekt. Als je eruit bent is het verstandig om eerst het geheel nog een keer op te meten en wellicht even uit te tekenen. Zo heb je direct een totaalplaatje en weet je of jouw ideale combinatie van tuinbanken en tafel ook ideaal in jouw tuin past.

Combinaties voor ieder budget

In jouw portemonnee hoef je weinig te combineren als je creatief wilt zijn. Voor nog geen 100 euro heb je al een leuke en stijlvolle tuinbank met bijpassende tafel.