Tuinmeubelen

De inrichting van een ronde tuin

pexels todd trapani 1382195

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten tuinen te bekennen. Al deze tuinen hebben verschillende eigenschappen wat ze ook allemaal stuk voor stuk uniek maakt. De ene tuin is groot de andere klein, de ene tuin heeft veel groen en de ander heeft dat juist helemaal niet. De ene tuin is recht en de andere heeft een ronde vorm. En dat laatste dat is waar we het in deze blog over gaan hebben. Want we kennen natuurlijk allemaal wel de rechte vormen in een tuin, deze komen dan ook bij verre het meeste voor maar wat nu als je ronde vormen in je tuin hebt? Hoe kun je hier dan mee omgaan en hoe zorg je ervoor dat je de inrichting van een ronde tuin tot in de puntjes organiseert?

In deze blog gaan we daar eens wat meer uitgebreid naar kijken want hoe gaat dat nu eigenlijk allemaal in zijn werk met een ronde tuin en hoe geef je een ronde tuin dan ook precies vorm? Dit vraagt best even wat meer puzzel en zoekwerk dan bij een tuin met rechte vormen maar het is zeker niet onmogelijk.

Naast dat het wat extra uitdaging met zich meebrengt is het natuurlijk ook wel heel erg leuk om een tuin met ronde vormen te hebben. Op deze manier ziet je tuin er namelijk al snel sfeervol en gezellig uit en heb je dus ook een vrij bijzondere tuin te pakken.

Genoeg redenen dus om te leren hoe je een ronde tuin zo goed mogelijk in kunt richten zodat je er veel voordelen van kunt ervaren. Lees je met ons mee?

Een ronde tuin de vooroordelen

Als we het hebben over een tuin met ronde vormen dan hebben veel mensen eigenlijk meteen een paar flinke vooroordelen te pakken. Zo denken ze ten eerste vaak dat een ronde tuin veel moeilijker in te richten is en dat daarnaast je ook veel minder gebruik van de ruimte in een ronde tuin kunt maken en dus veel loze ruimte overhoudt. Dit zijn dan ook echte vooroordelen want niks is minder waar. Ook met een ronde tuin kun je dus heel erg veel kanten op en het is ook bij een ronde tuin erg makkelijk en fijn om hier een fijne ruimte mee te vullen en te zorgen voor sfeer en gezelligheid.

De meeste vooroordelen kunnen dan ook zeker over boord en een ronde tuin is dan ook echt een cadeautje. Wel is het absoluut waar dat de inrichting van een ronde tuin net even wat meer voeten in de aarde heeft en dat je hier dus ook wel wat aandacht aan moet besteden om dit allemaal in orde te krijgen.

Maar naast al deze vooroordelen zijn er vooral ook veel voordelen aan een ronde tuin te bekennen en die gaan we je dan ook allemaal vertellen!

De voordelen van een ronde tuin

Zoals we net al konden lezen hebben veel mensen een bepaald beeld bij een tuin met ronde vormen en denken ze dat dit vooral veel nadelen bevat maar niets is minder waar. Een tuin met ronde vormen heeft juist heel erg veel voordelen en die laten we je dan ook graag zien.

Ten eerste is het zo dat een tuin met ronde vormen heel bijzonder is. Juist doordat niet veel tuinen dit hebben springt je tuin al snel in het oog en heb je dus eigenlijk een hele bijzondere tuin te pakken. Heel veel mensen vinden dit erg prettig en ervaren dit dan ook echt als een groot voordeel.

Daarnaast is het ook nog eens zo dat een tuin met ronde vormen wat speels oogt. Zeker als je dus geen fan van bent van strakke vormen en de moderne stijl kun je hier dus echt je voordeel mee doen. Een landelijke tuin komt dus nog beter tot zijn recht met ronde vormen en zo zijn er meer stijlen waar de ronde vormen van een tuin dus perfect bij passen!

Het is dus zeker weten heel erg leuk om ronde vormen aan je tuin toe te passen en om hier van te genieten. Op deze manier ontstaat er een heel sfeervol en gezellig beeld in je tuin. En dat is dan ook een woord wat weer heel erg goed past bij ronde vormen in een tuin namelijk gezelligheid. Je tuin wordt er op een bepaalde manier wat zachter van qua uitstraling en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Meer dan genoeg redenen dus om voor een ronde tuin te kiezen!

De nadelen van ronde vormen in je tuin

Een tuin met ronde vormen heeft natuurlijk niet enkel maar voordelen uiteraard kleven er ook wel enkele nadelen aan. Al vallen deze in onze ogen echt onwijs mee. Ten eerste is het zo dat bij een tuin met ronde vormen je soms wat beperkter bent met het plaatsen van rechte tuinmeubelen. Deze passen dan vaak niet langs de zijdes van de tuin en dat kan natuurlijk een obstakel vormen. Uiteraard kun je dit op heel veel mogelijkheden oplossen maar sommige mensen ervaren dit als een nadeel.

Wij noemen het net bij de voordelen het feit dat je tuin bijzonder is en in het oog springt maar voor sommige mensen wordt dit dus ook als nadeel ervaren. Zij hebben liever een tuin die meer doorsnee is en die dus ook minder opvalt. Dit kan natuurlijk een keuze zijn maar begrijpelijk dat dit dan als nadeel ervaren wordt.

Aandachtspunten bij de inrichting van een ronde tuin

We kunnen dus wel stellen dat een ronde tuin bijzonder is en anders dan een tuin met rechte vormen en dat dit dus ook wat anders vraagt voor de inrichting hiervan. Er zijn dan ook een aantal aandachtspunten waar je goed op moet letten als je een ronde tuin in gaat richten. Ten eerste is het heel erg belangrijk om goed te kijken welke tuinmeubelen je graag in je tuin wil hebben. Rechte meubelen kan natuurlijk een keuze zijn maar dan ben je wel wat beperkter in de plekken waarop je deze in de tuin kunt plaatsen. Bij de keuze voor ronde tuinmeubelen is dit veel minder aan de orde. Hier heb je juist heel veel keuze in waar je deze meubelen in de tuin kunt plaatsen en dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

Naast het plaatsen van de meubelen in de tuin is het natuurlijk ook wel heel fijn en leuk om goed te kijken naar hoe je de basis van de tuin vormgeeft. Het is dus in de basis ook al heel leuk om met ronde vormen te werken. Kies bijvoorbeeld gerust voor een rond terras, een rond tuinhuis, of ronde lijnen rondom je borders. Zo voelt alles in je tuin als een geheel en klopt het plaatje ook veel beter. Het werken met rechte lijnen in een tuin met ronde vormen kan zeker weten ook een keuze zijn maar beperkt wel enorm in de ruimte en mogelijkheden en dat is natuurlijk heel zonde.

Een ander aandachtspunt is om goed te kijken dat er geen loze ruimte ontstaat tijdens de inrichting van je ronde tuin. Hier moet je dus wel even goed op letten maar gelukkig kun je met de indeling van je tuin al heel veel bereiken en hier veel aan doen!

Kies voor borders vol bloemen en planten

Een ronde tuin kun je natuurlijk op veel manieren sfeervol inrichten. Net als in veel andere tuinen spelen bloemen en planten ook in de ronde tuin een grote rol. Het is dan ook zeker weten heel fijn om deze aan je tuin toe te voegen en om zo dus voor veel sfeer en gezelligheid te zorgen.

Het leuke is dat je dit prima kunt doen door bijvoorbeeld borders aan te leggen met ronde lijnen en dus in ronde vormen. Op die manier ontstaat er een heel speels beeld in de tuin en dat is wel echt iets dat prima past bij een ronde tuin. Kies dan ook allerlei verschillende soorten bloemen en planten door elkaar en laat zo een heel sfeervol en gezellig beeld ontstaan waar je veel aan kunt hebben!

Je kunt natuurlijk een leuke knipoog maken door bloemen met ronde vormen te kiezen die het plaatje helemaal compleet maken en weer een fijne knipoog aan de rest van je tuin geven!

De inrichting van een ronde tuin

Zoals je wel kunt zien zijn er zeker wel wat aandachtspunten bij de inrichting van een ronde tuin maar niets dat niet mogelijk is. Je kunt een ronde tuin namelijk op heel erg veel manieren heel sfeervol inrichten je moet alleen weten waar je op moet letten.

Bij een ronde tuin is het vooral heel leuk om veel ronde vormen te gebruiken. Op die manier zorg je voor veel sfeer en gezelligheid en ga je dus ook slim om met de ruimte. Door het gebruik van ronde vormen blijft er zoveel mogelijk ruimte in je tuin over en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Kies dan ook gerust voor ronde vormen en maak er zo een heel sfeervol en gezellig geheel van.

Ook met de keuzes voor je tuinmeubelen moet je natuurlijk rekening houden met de vormen van je tuin. Het kan dan ook heel erg slim zijn om voor ronde meubelen te kiezen en om zo het plaatje compleet te maken. Zo blijft er ook zoveel mogelijk ruimte over en lijkt alles het beste bij elkaar te passen. Je wil natuurlijk ook graag een bepaalde eenheid in je tuin realiseren en met ronde vormen in een ronde tuin kun je dat natuurlijk prima doen en ben je dus ook goed op weg!