Tuinmeubelen

Vijf tips voor passende parasols in elke tuin

Als je een verkeerde parasol koopt weet je dat meestal direct. Heb jij ook wel eens na 10 keer knikken gemerkt dat de parasol steeds op 1 punt terug draait? Weet jij nog hoe vaak je struikelde omdat de parasol weg was maar de betonnen voet nog niet? Heb jij wel eens, bij een windvlaag, een Mary Poppins goes Hawai of een spontaan potje ‘NK Parasol hangen’ gespeeld terwijl de parasol in de wind probeerde op te stijgen? Juist, tijd voor een goede en betrouwbare parasol waar je wel plezier van hebt. Wij hebben ons assortiment van 15.000 artikelen nog eens kritisch bekeken. Dat kan jij natuurlijk ook, maar om je wat moeite te besparen hebben we alvast vijf leuke en bijzondere parasols geselecteerd.

passende parasols kopen

passende parasols kopen

Zwevende parasol; schaduw met beide beentjes op de grond

Heb jij wel eens een beetje gegeneerd aan het bezoek gevraagd of ze geen bezwaar hadden tegen die paal tussen hun benen? Dat is namelijk precies wat er gebeurt bij veel traditionele parasols. Die moet je door een gat in het midden van het tafelblad steken. Helder gevolg is dat de Parasolvoet dan ook onder tafel staat. Het heldere gevolg daarvan is dat er altijd een aantal mensen met de benen om de voet heen moet waardoor ze minder comfortabel zitten. Ook heeft al menig wit zomersandaaltje door geschaafde tenen een rode versiering opgelopen. Met een zwevende parasol uit onze collectie is dit niet meer nodig. Je zet de voet naast de tafel, terwijl het doek groot genoeg is om het hele gezelschap in de schaduw te laten genieten. De benen en tenen van jouw gasten zijn je dankbaar.

Balkonparasol; schaduw op jouw balkon

Nu kan je natuurlijk een parsol van een meter of 3-4 omtrek bestellen. Beetje jammer als vervolgens alle appartementen naast en onder jou mee mogen genieten van jouw schaduw. Ook wanneer je een kleine tuin hebt is het verstandig om de buren hun eigen parasol te laten kopen (doorverwijzen mag 🙂 ). Als je schaduw zoekt op een klein oppervlak is een balkonparasol een uitkomst. Compact, lekker licht om te verplaatsen en toch heerlijk schaduw. Kijk eens rond en laat je verrassen.

De parasol over de hele tafel: vrijstaande luifel

Als je een parasol zoekt die een hele tafel kan overdekken, maar bijvoorbeeld ook jouw gezelschap bij een feestje of een kraampje op een regenachtige koningsdag, dan is deze vrijstaande luifel jouw parasol. Uit te vouwen tot 3 bij 3 meter, dus genoeg ruimte om te schuilen tegen zon of regen, want het doek is waterdicht.

De parasol voor onderweg: de strandparasol

Waar veel dingen moderner worden blijven andere dingen gelukkig bij het oude. Dat geldt ook voor parasols. Gelukkig zijn ze er namelijk nog, die lekker ouderwetse ‘rieten’ opvouwbare parasols of die fijne gekleurde parasols met witte franje. Inderdaad, licht om te dragen en compact om te vervoeren, maar uitgeklapt een heerlijk mobiele parasol. Ben je bereid om te kijken of de prijzen ook zo nostalgisch zijn? Wij hopen erop, dus neem snel een kijkje.

De parasol voor ieder budget: tuinmeubel sale parasol

Wij hebben een parasol voor ieder budget. Zo kun je genieten van een letterlijk rijk gevoel van schaduw. Ook kun je rustig in de luwte bijkomen van jouw koopjesjacht. Met keuze uit tientallen exemplaren onder de € 50,-  slaag je vast voor een parasol om het hoofd koel te houden.