Tips, Tuinmeubelen

Waar kan ik goedkope tuinmeubelen kopen?

goedkope tuinmeubelen

De keuze op het gebied van tuinmeubelen wordt steeds uitgebreider. Door de vernieuwingen op het gebied van productie kunnen bijvoorbeeld steeds meer synthetische materialen worden toegepast, waardoor er een ruime variatie aan ontwerpen en materialen beschikbaar is. Afhankelijk van de gewenste afmetingen, aantal zitplaatsen en voorkeursstijlen zul je kunnen kiezen uit houten tuinsets, kunststof tuinsets, metalen tuinsets, loungesets, maar ook allerlei soorten tuintafels en tuinstoelen, van verstelbare stoelen, kuipstoelen, ligstoelen en loungestoelen, tot dinerstoelen, barstoelen enz.

Naast de praktische keuze van tuinmeubelen die bij jouw tuin passen, wil je wellicht ook tuinmeubelen die er aantrekkelijk uitzien. Dit is uiteraard heel persoonlijk, aangezien de ene persoon een hardhouten natuurlijke tuinset prachtig zal vinden, terwijl de ander liever een knalgele kunststof tuinbank heeft. Kortom, over smaak valt niet echt te twisten en er is dan ook een ruime variatie aan modellen en kleuren tuinmeubelen te koop.

Wellicht zal ook je budget meespelen in je keuze. Als je goedkope tuinmeubelen wilt kopen, dan zijn er een groot aantal locaties waar je terecht kunt voor de aanschaf van gunstig geprijsde tuinmeubelen. Naast fysieke winkels zijn er ook een groot aantal online webshops waar je goedkope tuinmeubelen kunt kopen.

goedkope tuinmeubelen kopen

goedkope tuinmeubelen kopen

Tuincentra

De eerste locatie waar je meestal terechtkomt voor de aanschaf van tuinmeubelen is een van de vele tuincentra in ons land. In vrijwel elke regio vind je er wel een aantal. Deze winkels, die zich voornamelijk richten op de inrichting van de tuin zelf en een groot aanbod aan groene planten, bomen en bloemen bieden, verkopen meestal ook hun eigen collecties aan tuinsets. Met name de grote ketens als Intratuin, Groenrijk of Boerenbond met meerdere vestigingen kunnen tuinmeubelen tegen aantrekkelijke prijzen bieden doordat ze groot inkopen. Je zult hier dan ook vaak een complete tuinset tegen een mooie prijs kunnen vinden.

Veel tuincentra hebben bovendien tegenwoordig een afleverdienst, zodat je je aangekochte tuinmeubelen gewoon kunt laten thuisbezorgen.

Bouwmarkten

Bij bouwmarkten en doe-het-zelf zaken kun je eveneens terecht om goedkope tuinmeubelen te kopen. Een aantal van de grootste ketens zijn Gamma, Praxis en Karwei Gamma en Karwei maken allebei onderdeel uit van Intergamma BV, wat met meer dan 300 winkels in Nederland de grootste groep qua bouwmarkten is. Daarnaast zijn er nog diverse andere regionale of plaatselijke vestigingen van bouwmarkten die mogelijk ook een aantal collecties tuinmeubilair zullen aanbieden, maar dit kan per bouwmarkt verschillen.

Tevens kun je bij een bouwmarkt ook alle soorten tuingereedschap en –accessoires vinden, van heggenscharen tot grasmaaiers, tuinslangen en barbecues, zodat je bijvoorbeeld gelijk die nieuwe grasmaaier kunt aanschaffen die je nodig had, of kunt kijken voor terrasverlichting of parasols.

Bovendien kun je meestal ook online uit hun collectie bestellen en thuis laten bezorgen. De meeste bouwmarkten maken nog gebruik van wekelijkse folders met daarin hun aanbiedingen, die je digitaal via hun website kunt bekijken, zodat je direct een overzicht hebt met hun laatste aanbiedingen op het gebied van tuinmeubelen.

Tuinmeubelen outlet

Tuinmeubelen outlets zijn voornamelijk fysieke winkels waar je het hele jaar door goedkope tuinmeubelen kunt kopen, maar er zijn ook outlet stores die alleen aan online verkoop doen en geen fysieke showroom hebben voor klanten. Hier kun je alleen via hun website of sociale media bestellen en kopen. Bij sommige luxere outlets kun je alleen als zakelijke klant terecht in een fysieke showroom.

Aangezien het bij de collecties van tuinmeubelen outlets vaak gaat om restpartijen of oude voorraden, kunnen tuinmeubelen outlets je hun tuinsets vaak tegen hele lage prijzen aanbieden, soms tot wel honderden euro’s goedkoper dan bij reguliere tuincentra of meubelzaken. Voordat hun nieuwe collecties binnenkomen, zullen ze hun oude sets zoveel mogelijk willen verkopen om magazijnruimte vrij te maken. Je kunt daardoor vaak voor een aantrekkelijke prijs al een complete tuinset of loungeset aanschaffen. Als je geen complete set wilt, dan kun je hier ook terecht voor alle soorten losse tuinstoelen, -banken en -tafels.

Veel tuinmeubelen outlets beschikken over een eigen website, waarop je een groot deel van de collectie kunt bekijken en vaak ook online kunt bestellen en laten bezorgen. Daarmee hoef je in principe niet meer fysiek naar de winkel toe, alhoewel het bij de aanschaf van een volledige tuinset wel is aan te raden deze eerst in het echt te bekijken en het zitcomfort te testen voordat je deze aanschaft.

Woonwinkels

Voor goedkope tuinmeubelen en tuinartikelen kun je behalve bij de outlet stores ook terecht bij woonwinkels zoals Blokker en Xenos, die een grote variatie aan producten aanbieden voor de woning, waaronder in het zomerseizoen vaak ook tuinmeubilair.

Kwantum is een winkel die zich meer richt op de gehele inrichting van de woning tegen kortingsprijzen, dus je vindt hier niet alleen tuinmeubelen maar voornamelijk ook meubels en woonaccessoires voor in huis tegen aantrekkelijke prijzen. Zo worden er dan ook vaak goedkope tuinmeubelen aangeboden, waarmee je op de aanschaf flink kunt besparen. Je vindt hier bijvoorbeeld (kleine) tuinsets vanaf zo’n honderd euro of losse tuinstoelen voor net iets meer dan een tientje.

Goedkope tuinmeubelen online

Tegenwoordig kun je ook online veel goedkope tuinmeubelen kopen. Er zijn de bekende online platforms als het Amerikaanse Amazon.com, Chinese Alibaba en in Nederland hebben we onder andere Bol.com, waarop je vrijwel alle denkbare producten nieuw kunt aanschaffen. Op deze platforms vind je ook een selectie aan tuinmeubilair, variërend van losse tuinstoelen of tafels, tot en met grote luxe loungesets en tuinaccessoires. Het voordeel van dit soort websites is dat ze doorgaans werken met betrouwbare leveranciers, waarvan de kwaliteit gewaarborgd is, maar omdat het aanbod elke dag toeneemt kun je ook wel eens de pech hebben een minder hoogwaardig product aan te schaffen. Echter kun je bij niet goed je geld meestal terugkrijgen binnen 30 dagen na aankoop.

Woon-discounter.nl is een online aanbieder die voor particulieren alleen via online verkoop hun meubels en accessoires aanbiedt. Klanten kunnen via de website bestellen en de tuinmeubelen worden vanuit het landelijke distributiecentrum in Breda bezorgd. Voor zakelijke klanten is er wel de mogelijkheid een showroom te bezoeken.
Daarnaast zijn goedkope tuinmeubels ook te verkrijgen bij de bekende postorderbedrijven in ons land, zoals bijvoorbeeld Wehkamp en Otto. Ook deze bedrijven werken met bepaalde kwaliteitsgaranties en bieden bovendien een 30 dagen bedenktijd aan na aanschaf. Je kunt de producten gewoon thuis laten bezorgen of afhalen bij een PostNL Punt bij jou in de buurt.

Marktplaats.nl en veilingsites

Voor goedkope tuinmeubelen kun je eveneens overwegen om tweedehands aan te schaffen. Dit kan via diverse online marktplaatsen en veilingssites, zoals Marktplaats.nl of eBay, waarop je zowel tweedehands als nieuwe tuinsets of losse tuinmeubelen kunt krijgen. Je dient hierbij wel goed op de betrouwbaarheid van de verkoper te letten, aangezien hier zowel bedrijven als particulieren producten op aanbieden. Zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt met de verkoper voordat je geld overmaakt, zodat je er zeker van bent dat je het gekochte tuinmeubilair ook daadwerkelijk ontvangt.

Bespaar met praktische tuinmeubelen

Als je alleen maar buiten wilt zitten om van de zon te genieten en je ogen te sluiten, dan zijn verstelbare tuinstoelen of ligstoelen misschien het meest functioneel. Wil je echter een tuinset waaraan je buiten kunt dineren, dan zou je juist voor een dinerset kunnen kiezen. En als je buiten in de namiddag en avond lekker onderuitgezakt wilt kunnen relaxen met bijvoorbeeld een goed glas wijn of je favoriete boek, dan zal een loungeset je wellicht het meeste comfort bieden.

Aangezien er vele locaties in Nederland zijn waar je tuinmeubelen kunt kopen zijn er ook zeer veel keuzemogelijkheden voor wat betreft tuinmeubelen en soorten tuinsets. Je zult dan ook voor elk soort gebruik goedkope tuinmeubelen of sets kunnen vinden.

Vaak zul je als eerste praktisch moeten kijken naar wat voor soort tuinmeubelen je precies nodig hebt. Je dient bijvoorbeeld rekening te houden met de omvang van je huishouden. Als je bijvoorbeeld een gezinsgrootte van vier personen hebt, dan zul je waarschijnlijk niet zoveel hebben aan een grote tuinset met tien of twaalf zitplaatsen, maar zul je eerder voor een kleinere set gaan. Als je echter vaak vrienden of familie over de vloer hebt, dan is een grote set juist wel praktisch, omdat je dan voldoende zitgelegenheid hebt en geen extra stoelen hoeft bij te plaatsen.

Kleine of grote tuin

Als je slechts een kleine tuin tot je beschikking hebt is de keuze wat beperkter, maar heb je nog steeds volop mogelijkheden voor een mooie en praktische tuinset. Er zijn vele speciale kleine tuinsets te krijgen, waarbij in het ontwerp rekening is gehouden met de beperkte ruimte, om op een klein oppervlak een zo efficiënt mogelijke tuinset te creëren. Zo zijn er diverse kleine tuinsets, waarbij de stoelen geheel onder de tafel zijn te schuiven, waardoor de set maar een hele kleine oppervlakte in beslag neemt. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mooie bistroset, bestaande uit twee tuinstoelen met tafeltje. Oorspronkelijk alleen in gietijzer, maar tegenwoordig ook bijvoorbeeld in wicker of metaal. Hiermee heb je een mooi, comfortabel en praktisch tuinsetje voor als je maar met zijn tweeën bent en niet zo’n grote set nodig hebt.

Als je daarentegen over een grote tuin of terras, danwel balkon, beschikt, dan zal een kleine tuinset niet erg aantrekkelijk staan en zul je toch automatisch voor een grotere set dienen te gaan, of een langere tuintafel met veel stoelen, zodat het een mooie indruk maakt op je terras. Je kunt uiteraard ook kiezen voor meerdere kleine tuinsets als je bijvoorbeeld je grote tuin wilt verdelen in meerdere zones met elk een eigen zitgelegenheid. Door praktische tuinmeubelen en accessoires aan te schaffen voorkom je dat je onnodige tuinmeubelen koopt die je uiteindelijk niet gebruikt.

Voor welk materiaal kies je?

Naast de praktische overwegingen qua aantal zitplaatsen en afmetingen van je tuinmeubilair zul je moeten kiezen in welk materiaal je jouw tuinmeubelen wilt hebben. Als je goedkope tuinmeubelen zoekt zullen bepaalde materialen al afvallen omdat ze wat hoger geprijsd zijn. Vaak is het gewoon een kwestie van persoonlijke voorkeur voor welke set je kiest en zul je ook hier praktisch overwegen hoeveel onderhoud je bereid bent uit te voeren aan je tuinmeubelen. Als je voor gemak kiest, kies je voor een materiaal waaraan je weinig tot geen onderhoud hoeft te plegen, maar wel een materiaal dat lang mee gaat.

Houten tuinmeubelen

Als je goedkope tuinmeubelen wilt kopen kun je in principe in elk materiaal aantrekkelijk geprijsde sets of losse tuinmeubelen verkrijgen. Indien je tuinmeubelen wilt die stevig en zeer robuust zijn, dan kan een houten tuinset erg praktisch en mooi zijn. Hout maakt als natuurlijk materiaal een heel warme indruk, en afhankelijk van het soort hout waarvan een tuinstoel of –tafel is gemaakt is het een zeer solide materiaal dat jarenlang mee kan gaan.

Hout vereist wel het nodige onderhoud, omdat het een natuurlijk materiaal is dat onder invloed van vocht en zuurstof kan gaan ‘werken’, dat wil zeggen uitzetten of inkrimpen. Hout zet uit wanneer het nat wordt en krimpt wanneer het droog is. Hierdoor kunnen scheurtjes of groeven in het hout ontstaan.
Hardhouten tuinmeubelen zijn erg populair, maar hardhout is vaak hoger geprijsd vanwege de duurzaamheid en kwaliteit van het materiaal. Voor goedkope tuinmeubelen zul je meestal bij zachthouten tuinmeubelen uitkomen, zoals die van steigerhout, vuren of grenen. Als deze goed zijn afgewerkt en behandeld, dan kun je ook van deze tuinmeubelen meerdere jaren genieten.

Metalen tuinmeubelen

Metalen tuinmeubelen zijn ook een zeer degelijke keuze. Deze worden voornamelijk gemaakt van aluminium en staal. Aluminium is een licht metaal, dat bovendien niet kan roesten. Het wordt dan ook vaak gebruikt voor het frame van tuinstoelen en –tafels. Staal is sterker dan aluminium, maar daarmee ook zwaarder. Roestvrij stalen tuinmeubelen zijn dan ook een stuk zwaarder dan aluminium tuinmeubilair.

Aan metalen tuinmeubelen hoef je weinig tot geen onderhoud uit te voeren. Meestal is het metaal gepoedercoat, waarmee het al is beschermd tegen vuil en beschadiging. Je hoeft het alleen af en toe met een lauw sopje af te nemen.

Kunststof tuinmeubelen

Metaal wordt vaak toegepast in combinatie met hout of kunststof. Zo zie je veel tuinmeubelen met een aluminium frame met daar omheen gewikkeld een kunststof wicker vlechtdraad voor de rugleuning en zitting. Wicker is een kunststof vlechtwerk dat veel lijkt op het natuurlijke rotan. Het is een onderhoudsvriendelijk en duurzaam materiaal dat weerbestendig is en het hele jaar goed buiten kan blijven staan. Het is daarom ook een van de meest populaire materialen voor tuinmeubilair, omdat het weinig onderhoud vereist en dus niet naar binnen hoeft te worden gehaald in het najaar, maar gewoon buiten kan blijven staan. Doordat het wicker om een metalen frame wordt gewikkeld heb je een zeer stevige combinatie, die tegen alle weersomstandigheden bestand is.

Ook de standaard kunststof tuinmeubelen worden tegenwoordig nog altijd heel veel verkocht. Waar deze voorheen alleen verkrijgbaar waren in het wit, kun je kunststof tuinmeubelen tegenwoordig in vrijwel alle kleuren krijgen. Bovendien zijn kunststof tuinmeubelen vaak niet zo duur. Net als wicker is kunststof een onderhoudsvriendelijk materiaal. Je hoeft het slechts af en toe met een vochtige doek af te nemen om te voorkomen dat vuil zich aan het materiaal vasthecht. Alhoewel polypropyleen, dat tegenwoordig wordt gebruikt voor het maken van kunststof tuinstoelen, weerbestendiger is dan het goedkopere PVC dat hier vroeger voor werd gebruikt, is het wel het beste om een kunststof tuinset in de winter binnen op te bergen, danwel deze buiten onder een beschermhoes af te dekken.